Over ons

Bij het teelproces letten wij erop dat de planten genoeg ruimte en licht krijgen om tot volle wasdom te komen. Dat vertaalt zich in hardheid van de steel, kleur-intensiteit van de bloem en stevig groen blad. Dit komt de houdbaarheid en de uitstraling van mogelijk uw bloemen ten goede. Het teelproces van de lelie vindt voornamelijk in de zomer plaats en het teelproces van de tulp in de winter.

In de zomer worden er lelies geteeld in een beweegbare schermdoekkas.
Beweegbaar wil zeggen dat het dek open en dicht kan. Open is van belang zodat er veel zonlicht op het gewas straalt, waardoor de steel steviger wordt en de bloem intenser van kleur. Het dek wordt dicht gedaan bij slecht weer, bij harde wind en zware buien (hagel). Zo wordt de kans op beschadiging van het gewas sterk verminderd. De lelieproductie is van mei t/m begin januari.

’s Winters worden er tulpen gekweekt. Door gebruik te maken van 6 verrolbare kassen wordt het groeiproces van de plant optimaal gestuurd. Dit betekent in de praktijk uitstekende kwaliteit en op een milieuvriendelijke manier geteeld.

Ook hier krijgt de bolbloem genoeg ruimte om zich te ontplooien. De verwerking wordt door de vier broers plus echtgenotes en twee zonen zelf gedaan zodat het gewas schoon en onbeschadigd naar de veiling gaat. De tulpenproductie is van half januari tot april.’