Over ons

Het familiebedrijf

In 1947 besluit Cornelis Duin besluit zijn zoons allen een stuk agrarisch land in het duingebied van Heemskerk te schenken. Onder het mom van een nieuwe start na de Tweede Wereldoorlog, begint Ane Duin met het verbouwen van tulpen en groenten. Zijn oudste zoon, Louis, die als jong ventje zijn vader geregeld een handje helpt, treedt officieel toe in het bedrijf in 1969. Als de bloemen- en groenteveiling een aantal jaren later gesplitst wordt, steken de mannen de koppen bij elkaar en besluiten, naast tulpen, als een van de eerste bedrijven in het Heemskerkerduin lelies te gaan kweken. Onder de naam A & L Duin vinden ze hun weg naar de bloemenveiling.

Sterke en sierlijke buitenbloemen

Door de succesvolle start van het bedrijf, besluit de ene na de andere zoon van Ane het bedrijf in te stappen. Jan in 1979, Aad in 1982 en Martien in 1986. De familie Duin maakt snel naam in de sierteeltsector, door de keuze om voor kwaliteit in plaats van kwantiteit te gaan. Het bedrijf staat daardoor bij inkopers en exporteurs al snel bekend als kweker van sterke en sierlijke buitenbloemen, die over de hele wereld gewaardeerd worden.

Leer de familie kennen

Het team bestaat nog altijd uit Aad en Martien, maar inmiddels heeft ook de derde generatie zijn intrede gemaakt in het familiebedrijf. Roel, de zoon van Jan, Marc, de zoon van Aad, en Rudy, de zoon van Martien, vormen de toekomst van het bedrijf en werken met dezelfde passie en oog voor vakmanschap.

Tegenwoordig is de kwekerij met vijf ha. grond naar eigen zeggen een van de kleinere bedrijven in de sector, maar geeft dit doelbewust extra tijd en energie om te steken in de zorg voor een optimaal vruchtbare grond en de teelt van een innovatief en exclusief aanbod in lelies en tulpen.

Nu, al meer dan zeventig jaar in de sierteeltsector, wordt nog steeds zes dagen per week voor dag en dauw opgestaan om hun aanbod zo perfect mogelijk af te leveren bij de veiling. En noem het traditioneel, maar nog altijd wordt het bedrijf enkel en alleen door familie gerund. Het is Louis, Jan, Aad en Martien meer dan gelukt om hun bloemenpassie over te brengen op de kinderen. Niet zelden vormde de drukke zomerperiode een grote familiere√ľnie. Dat de Duinen bloemenkwekers in hart en nieren zijn, bewijst de inmiddels gepensioneerde Louis, die je nog regelmatig zal spotten tijdens een wandelingetje in de tuin of kas of aanwijzingen gevend aan de jongere garde van het bedrijf.